Rover Owners Club Holland

Nieuws archief 2014

02-12-2014

Mooie fotoreportage op FB: P6 2000SC (Kees Buijs)

04-11-2014

Classic Rover Rally Team UPDATE : Legend Twente

Twente Legend Rally 2014, een echte “THUISWEDSTRIJD”…. Altijd weer anders, iets meer spanning, vele vrienden en bekenden die komen kijken en natuurlijk wil je dan (extra) presteren…..

 

Zaterdagmorgen 1 november, stralend weer, was de document controle in Beckum. Daarna konden de stickers geplakt worden en verkennen. De technische controle ging volgens een vast tijdschema, we hadden dus alle tijd om de 4 proeven goed te verkennen.

 

 • Proef 1 (AKZO), Rundkurz, een hele snelle proef, met snelle rechte stukken eindigend in een haaks links of rechts. Ook een klein stukje onverhard, maar dat lag er strak, dus probleemloos, bij! We hadden deze proef in het verleden al eens andersom gereden.
 • Proef 2 (Hengelo-Zuid), de Rundkurz op het industrieterrein Hengelo-Zuid. Ook deze was aangepast en goed uitgezet, de 2 hairpinbochten aan beide einden van de Diamantstraat waren minder scherp neergezet, waarschijnlijk mogelijk doordat er extra chicanes geplaatst waren.
 • Proef 3 (Bentelo), een hele snelle proef, eerder gereden in het verleden, dus verkennen en direct al veel herkenningspunten.
 • Proef 4 (Zeldam), mooie Rundkurz, een oude bekende! Na het verkennen, technische controle bij Garage Schlichter olv Aart Ploeg, zoals altijd doorstaat de Rover dit zonder problemen. De wedstrijddag, zondag 2 november…..

 

Na een rijdersbespreking om 10.30 uur door wedstrijdleider Jan Harmsen is het wachten tot we om 11.32 uur mogen starten vanaf het Serviceterrein bij de firma Thales. Eindelijk op weg naar de 1e proef….

 

Proef 1 gaan we meteen vanaf het begin vol los, we zijn sowieso kansloos in de HRC Intercup en gaan gewoon rijden. De 1e proef verloopt prima, een paar mooie bochten, de auto doet het prima en we scoren een 0,0 …. De ideale tijd !

 

Op proef 2 gaat het ook mooi, de banden houden zich prima, de 2 ltr. moet vol aan de bak en het gaat hard, geen problemen. Ook hier scoren we goed, slechts 0,4 sec van de ideale tijd, we zitten goed in ons ritme! Daarna Service IN, een paar minuten tijd om bij te komen, wat kleine zaken te controleren en klaar te maken voor de volgende 2 proeven.

 

Proef 3, Bentelo verloopt ook weer super, geen foutjes, mooie snelle bochten en de Rover loopt als een zonnetje…….. tot op circa 500 mtr. van de finish er opeens een hoop geratel onder de motorkap vandaan in combinatie met de geur van olie en een hoop rook. Einde oefening…… de motor loopt langzaam aan vast!

 

We moeten nog gaan kijken wat de schade is aan de 2 ltr., maar we gaan ervan uit dat deze compleet is afgeschreven en dat we deze winter een nieuwe motor zullen moeten opbouwen…

Jammer maar helaas, het ging zo mooi in onze thuiswedstrijd, maar het blijft een mechanische sport waarbij blijkt dat het soms “erg kan tegenzitten”, voor ons een jaar om snel te vergeten en we kijken vooruit naar het seizoen 2015 waar we met de nieuwe P6 met V8 van start willen gaan….. TO BE CONTINUED !!

14-10-2014

Classic Rover Rally Team Update 14.10.2014

Classic Rover Rally Team Update 14.10.2014

Een prachtig evenement, met vooraf matige weersverwachtingen, maar uiteindelijk een prachtige bijna warme rally dag….

We begonnen zaterdagmorgen vroeg met de verkenning van 5 verschillende proeven. WP1 en WP2 waren bekende Rundkurzen en ook de proef Russenweg met de beruchte (!) jump over het spoor hadden we eerder gereden. Één proef, op het Industriegelände van Wolfhagen was compleet nieuw voor ons.

 

Na het verkennen was er om 11.00 uur een rijdersbespreking en daarna was het wachten, onze starttijd was 13.46 uur…

 

WP1, de Rundkurz Pommernhagen, ging goed. Het was even wennen, banden niet op temperatuur en een zeer glad wegdek onder de bomen door een combinatie van gevallen bladeren en vocht. Toch nog een eerste ronde was het gevoel er weer en ging het lekker.

 

WP2, ook een Rundkurz, was ook een oude bekende en liep vanaf het begin lekker. De Rover lekker laten rollen en zorgen dat de snelheid er in blijft, erg belangrijk voor de zware P6 met relatief gezien weinig vermogen. Ook deze proef liep lekker en de auto ging prima.

 

Op weg naar WP3 roken we een scherpe benzinelucht. We besloten, gezien het strakke tijdsschema, niet te stoppen en eerst naar de start van WP3 te rijden en daar snel te kijken. Daar aangekomen, motorkap open, geen probleem/lekkage te zien. Kofferklep open, ook bij en om de benzinetank geen problemen. Echter, onder de auto liep de benzine er met grote stralen uit.

Waarschijnlijk een gescheurde tank(bodem), iets wat we terplekke niet konden repareren en aangezien er geen service was, betekende dat voor het Classic Rover Rally Team helaas einde wedstrijd!

We hebben door het uitvallen kostbare punten laten liggen en zijn nu kansloos om te Intercup titel in de HRC te prolongeren, helaas, volgend jaar beter!.

 

25-09-2014

foto's ROCH BBQ-rit online

foto's ROCH BBQ-rit onlinehttps://plus.google.com/photos/117653994962912390470/albums/6062910738337563793
12-09-2014

Rover P3 gesloopt in Autorodeo....ZONDE ! deel 2

Rover P3 gesloopt in Autorodeo....ZONDE ! deel 2
12-09-2014

Rover P3 gesloopt in Autorodeo....ZONDE !

Rover P3 gesloopt in Autorodeo....ZONDE !
13-08-2014

Rover SD1 club, National 2011

13-08-2014

Rover 827 Vitesse - unsung hero out for a drive

13-08-2014

Rover 827 Vitesse Walkaround

15-07-2014

Classic Rover Rally Team valt uit in Niedersachsen

Classic Rover Rally Team valt uit in Niedersachsen

Het Classic Rover Rally Team uit Nijverdal is met de Rover P6 2000TC "Monte Carlo" uitgevallen in de zware Rallye Niedersachsen. Op 2 proeven voor de finish brak een (2e) ophangpunt van de voor schokbreker(s) af en was doorrijden onverantwoord.

08-07-2014

LET OP : DE DION ELBOW

LET OP : DE DION ELBOW

We hebben het al eerder onder de aandacht gebracht, een aandachtspunt van uw Rover P6.....: De Dion Elbow !!

 

Kijk en controleer deze regelmatig op overdadige roest- en/of eventuele scheurvorming. Kunt u dit niet zelf controleren maak uw garagist er dan attent op dat dit een "zwakke plek" van de P6 is.

 

 

01-07-2014

Team VrijstellingOldtimer.....

Team VrijstellingOldtimer.....De vele duizenden bezwaarschriften en beroepschriften hebben hun werk gedaan! Onze generator en uw inzet hebben dit succes gemaakt. De stroom van bezwaren en beroepen hebben geleid tot gesprekken met de belastingdienst. Goed gesprek belastingdienst Zoals aangekondigd waren wij afgelopen vrijdag met onze advocaten bij de belastingdienst. Hier hebben wij een prima gesprek gehad met een zeer goed resultaat. Deze week worden de afspraken op papier gezet. Zodra de afspraken definitief zijn, hoort u direct van ons! Wat betekent dit nu voor u? Eén ding is zeker: als u het niet eens bent met de nieuwe MRB regeling, dan moet u bezwaar maken hiertegen. Alleen dan kunt u later profiteren van een eventuele positieve uitspraak van onze processen. Dit geldt niet voor eigenaars van geschorste voertuigen, die hoeven (en kunnen) geen bezwaar maken, maar profiteren ook van een eventuele gunstige uitspraak. Meer informatie volgt op zo kort mogelijke termijn. Pro forma beroep Inmiddels hebben honderden mensen alweer beroep aangetekend bij de rechtbank tegen de afwijzing op bezwaar. Zeker 95% van deze beroepschriften is gemaakt middels onze generator, wederom een prachtig resultaat. Let op: alleen indien uw termijn voor het instellen van beroep bijna vervalt, dient u een pro forma beroep aan te tekenen. De exacte termijn kunt u vinden in de afwijzing op bezwaar. Mocht u nog ruim de tijd hebben voor het instellen van beroep, wacht dan nog even met het instellen van beroep, want waarschijnlijk kunnen wij de afspraken zo maken met de belastingdienst, dat u geen beroep meer hoeft in te stellen, dat bespaart u moeite EN kosten. Wij vechten door, toch? U ziet, oud staatssecretaris Weekers stond ons niet toe om gebruik te maken van de wettelijke regeling massaal bezwaar, wat ons veel tijd en geld bespaard zou hebben. Hij deed dit om ons te demotiveren en onze strijd op te geven. Dat deden wij niet en daarom hebben wij nu succes. Wij gaan dus gewoon door met de strijd! Met vriendelijke groet, Wouter van Embden, Namens Team VrijstellingOldtimer
23-06-2014

International Rover Meeting 2014

13-04-2014

Belastingsdienst ....

Belastingsdienst ....Uitstel betaling De Belastingdienst heeft de eerste rekeningen verstuurd voor oldtimers die in aanmerking komen voor de overgangsregeling, het kwarttarief (max. € 120). In veel van deze brieven staat een uiterste betaaldatum van 19 april 2014. Deze uiterste betaaldatum is opgeschoven naar 1 mei 2014. Deze mededeling is te horen via de Belastingtelefoon Auto. Voor uw gemak hebben wij dit opgenomen. U kunt dit hier terugluisteren. Bezwaarschrift overgangsregeling Wij ontvingen enkele negatieve berichtgevingen over het bezwaar indienen bij de overgangsregeling. Om alle wilde indianenverhalen uit de wereld te helpen, wanneer u een rekening ontvangt voor de overgangsregeling is het wel mogelijk bezwaar te maken tegen de betaling van de overgangsregeling. Let op, u kunt pas gebruik maken van de bezwaren generator nadat u de rekening heeft betaald. Het bezwaarschrift moet aangetekend worden opgestuurd naar de Belastingdienst. Bezwaren generator Wouter van Embden legt in een interview nogmaals uit wat de nut en noodzaak is van het indienen van het bezwaarschrift. Alle informatie omtrent het bezwaar maken kunt u vanaf nu niet alleen terug lezen op onze website maar ook terug kijken in dit interview. Prettig weekend! Met vriendelijke groet, Wouter van Embden, Namens Team VrijstellingOldtimer
06-04-2014

05-04-2014 Foto's Taxatiedag online......

02-04-2014

TAXATIEDAG 5 april a.s. Berry Smink Hooglanderveen

TAXATIEDAG 5 april a.s. Berry Smink Hooglanderveen

 

 

 

 

 

Beste Rover en klassieker liefhebbers,

 

Hierbij nog een kleine reminder voor onze jaarlijkse Taxatiedag aanstaande zaterdag 5 april.

Ook als niet ROCH lid ben je van harte welkom!

U mag zelf auto’s en onderdelen te koop aanbieden.

 

Elk jaar heb ik wel iets interessants om te laten zien;

Dit jaar het restauratieproject van een P5B Coupe voor een Duitse klant,

Voor deze auto zijn we geventileerde remschijven voor en achter aan het ontwikkelen, alsmede aluminium Rostyle wielen in de maten 16 en 17 inch indien mogelijk.

Een gerestaureerd P4 onderstel, welke tevens te koop is,

Een gerestaureerd P5 subframe, welke tevens te koop is

 

En de opgevoerde V8 motor voor de rallyauto van het Classic Rover Rally Team.(niet te koop), deze motor leveren wij in combinatie met aluminium vliegwiel, race koppeling en een nieuwe close ratio 5 versnellingsbak van Tremec.

 

Vorig jaar hebben wij airconditioning en een Volvo stuurhuis ingebouwd in een P5B Coupe van een van onze gewaardeerde klanten, deze auto is ook aanwezig.

 

Nieuwe spaakwielen op een P6? Ook weer mogelijk en zaterdag te bewonderen.

 

Tevens heb ik (oa) 2 NADA P6 3500s modellen te koop, tevens te bezichtigen.

 

Ook komt er weer een afvaardiging van de firma Gosliga uit Leeuwarden om mensen te adviseren aangaande Dinitrol roestpreventie.

 

Last but not least komt een van onze gewaardeerde klanten zijn Rover 800 “Special” tonen, echt heel apart.

 

Graag tot ziens.

 

Met vriendelijke groet,

Berry Smink

Autobedrijf Berry Smink

van Tuyllstraat 30

3829 AD Hooglanderveen

tel. 033-2571400

www.smink.nl

 

31-03-2014

ALV 2014, goed bezocht!

ALV 2014, goed bezocht!

Een goed bezochte ALV 2014, dit keer in Twello..... meer in de komende Viking.

Als voorproefje, hier alvast de foto's!

09-03-2014

British Car and Lifestyle in Rosmalen

British Car and Lifestyle in Rosmalen

Rosmalen, 8 en 9 maart 2014

 

Het was weer een mooi weekend op de beurs British Car and Lifestyle in Rosmalen. Ondanks en misschien dankzij het mooie weer hebben velen besloten de beurs te bezoeken. Ook de ROCH stand had niets te klagen, veel belangstelling voor de Rover P4/100 en de Rover P6 2000TC in Monte Carlo rally uitvoering. Clubleden, belangstellenden, kortom iedereen was welkom en velen deden de ROCH stand aan….. meer in de komende Viking !

 

17-02-2014

Rally SD1 naar Nederland

24-01-2014

Meer duidelijkheid over werkwijze Belastingdienst

Stichting Autobelangen schept meer duidelijkheid over werkwijze Belastingdienst

 

De Stichting Autobelangen heeft meer duidelijkheid geschapen in de werkwijze van de Belastingdienst ten aanzien van de aangepaste MRB-regeling voor voertuigen van 26 tot 40 jaar oud. In de afgelopen weken heeft men diverse malen contact gehad met de fiscus. Dat heeft geresulteerd in meer duidelijkheid ten aanzien van de werkwijze van de Belastingdienst en de fiscale plicht van de bezitters van de nu belaste categorie motorrijtuigen.

Afwijkende rekening in eerste kwartaal 2014
De Belastingdienst stuurt iedere oldtimerbezitter met een voertuig dat nog geen 40 jaar oud is in het eerste kwartaal van 2014 een rekening voor de MRB (motorrijtuigenbelasting).  De datum van de eerste afgifte in Nederland  is alleen leidend voor het moment vanaf wanneer de eigenaar moet gaan betalen en niet voor de bepaling of het motorrijtuig voor de overgangsregeling of voor vrijstelling in aanmerking komt.

De plek in het kwartaal bepaalt dus wanneer de eigenaar in het eerste kwartaal van 2014 een rekening krijgt. Dit wordt tijdvak genoemd. In het eerste kwartaal hoeft voor het nu belaste voertuig alleen over de periode tussen de startdatum en 1 april betaald te worden. Vanaf 1 april 2014 wordt per volledig kwartaal betaald.

Voorbeelden
Stichting Autobelangen meldde -onder voorbehoud- op haar website een aantal voorbeelden voor betalingen in het eerste kwartaal.

 • Datum eerste afgifte 4 juli 1980. De bezitter betaalt in het eerste kwartaal van 4 januari tot 1 april. 4 juli is de vierde dag van de eerste maand van het derde kwartaal. (herleid: 4-1-2014)
 • Datum eerste afgifte 20 november 1976. De bezitter betaalt in het eerste kwartaal van 20 februari tot 1 april. 20 november is de twintigste dag van de tweede maand van het vierde kwartaal. (herleid: 20-2-2014)
 • Datum eerste afgifte 11 juni 1979. De bezitter betaalt in het eerste kwartaal van 11 maart tot 1 april. 11 juni is de elfde dag van de derde maand in het tweede kwartaal. (herleid: 11-3-2014)
Stichting Autobelangen sprak uitgebreid met de Belastingdienst en bundelde de tot nu toe bij de fiscus bekende informatie. Het zorgt voor meer duidelijkheid.

Stichting Autobelangen sprak uitgebreid met de Belastingdienst en bundelde de tot nu toe bij de fiscus bekende informatie. Het zorgt voor meer duidelijkheid.

Geen keuze vooraf voor overgangsregeling
De overgangsregeling is van toepassing op personen- en bestelauto’s op benzine, motorfietsen, bussen en vrachtwagens die op 1 januari 26 jaar of ouder waren maar nog geen 40 jaar. Daarbij geldt de voorwaarde dat bussen en vrachtwagens niet bedrijfsmatig worden gebruikt. Ook met betrekking tot deze regeling heeft Stichting Autobelangen contact gehad met de Belastingdienst. De fiscus vertelde dat zij de houder van een voor de overgangsregeling in aanmerking komend motorrijtuig geen brief stuurt om een schriftelijke keuze voor de overgangsregeling te maken. Na de aanvaarding door de Senaat van de aangepaste MRB-regeling was er nog sprake van dat deze categorie eigenaren een schrijven zou krijgen van de fiscus en daarin voor 1 maart 2014 een keuze mocht maken voor het al dan niet gebruik maken van de overgangsregeling. Dat blijkt dus niet zo te zijn.

Aanslag met bedrag overgangsregeling
Volgens Wouter van Embden van Stichting Autobelangen gaf de Belastingdienst aan dat de betreffende bezitter eerst een aanslag ontvangt met het bedrag dat op de overgangsregeling van toepassing is. Als deze aanslag niet wordt betaald – en ook de daaropvolgende aanmaning niet wordt voldaan- dan volgt automatisch de aanslag voor het volledige MRB-bedrag. Van Embden:  “Het is nog een reden om van het door ons ontwikkelde en bijna operationele bezwaarschrift gebruik te maken.”

Bezwaar indienen als voertuig al is geschorst
Over bezwaarschriften gesproken: er zijn van uit de achterban vragen gerezen over de mogelijkheid tot het indienen van bezwaar als het voertuig al geschorst is, ongeacht of dat is gedaan in verband met de aangepaste MRB-regeling of niet. In de praktijk is er echter nog geen duidelijkheid over de toepasbaarheid van bezwaar in relatie tot geschorste voertuigen.

Een complete uitleg
De tot nu toe door Stichting Autobelangen via de Belastingdienst en de RDW verkregen gegevens zijn gebundeld. Meer van belang zijnde informatie over de aangepaste MRB-regeling -met daarbij onder meer ook aandacht voor schorsen en de werking van de overgangsregeling vindt u op deze pagina van VrijstellingOldtimer.nl

13-01-2014

Demo Classic Rover Rally Team .....

Demo Classic Rover Rally Team .....
 
 
 
 
Mooi stukje Historische rally promotie....... met o.a. MGB GT, Opel, Ford Escort MK2 en natuurlijk de Rover P6 2000TC
 
Hallo HRC Rally friends,
 
 
 
De hele dag is bijzonder geslaagd verlopen!
 
Kijk voor een leuk verslag eens op https://www.rallynews.eu/rallyverslagen/rallyverslagen-2014/item/893-verslag-omloop-van-het-oosten-2014
 
 
 
Jullie buitengewoon bedankt voor jullie aanwezigheid.
 
Het spektakel dat jullie boden was een gewaardeerde extra voor het evenement!
 
Voor foto’s zie: https://autopics.nl/index.php?p=gallery&pagina=OVHO2014&onderdeel=classic&page=9&van=480&tot=60&ipp=60
 
 
 
En dat mag gezegd worden, jullie houden van een lolletje, maar zijn ook zeer gedisciplineerd wanneer dat gewenst is.
 
Dus ook zeer lovende woorden over jullie van onze officials!
 
 
 
Graag tot ziens bij een volgende gelegenheid en een mooi rallyseizoen gewenst.
 
 
 
Groeten,
 
 
 
 
 
   Rutger Kwant
 
     namens organisatie Omloop van het Oosten
 
Hallo HRC Rally friends, De hele dag is bijzonder geslaagd verlopen!
 
Jullie buitengewoon bedankt voor jullie aanwezigheid. Het spektakel dat jullie boden was een gewaardeerde extra voor het evenement!
 
 
En dat mag gezegd worden, jullie houden van een lolletje, maar zijn ook zeer gedisciplineerd wanneer dat gewenst is. Dus ook zeer lovende woorden over jullie van onze officials! Graag tot ziens bij een volgende gelegenheid en een mooi rallyseizoen gewenst.
 
Groeten,
 
Rutger Kwant
namens organisatie Omloop van het Oosten
13-01-2014

12 januari : geslaagde Nieuwjaarsreceptie ROCH

12 januari : geslaagde Nieuwjaarsreceptie ROCH

 

 

 

 

 

 

 

Vanmiddag was er veel belangstelling voor de Nieuwjaarsreceptie van de ROCH. Traditioneel, in de Haven van Huizen, werd hier door een groot aantal leden op een gezellige wijze een begin gemaakt aan een Rovervol 2014 !