» Nieuws

Nieuws

26-09-2016
Prachtige ROCH BBQ rit 2016
Prachtige ROCH BBQ rit 2016

Het was gisteren, 25 september, uitzonderlijk mooi weer voor de tijd van het jaar en....... de rit, omgeving en BBQ waren perfect geregeld. Fam. Spijker & team nogmaals bedankt !

27-12-2015
Techno-Classica in Essen
Techno-Classica in Essen

We staan ook in 2016 weer met een gezamenlijke stand op de Techno-Classica in Essen (van 6 - 10 April).

Het motto voor 2016 is „40 Jaar Rover SD1” ….. we (ROCH bestuur en Deutsche Roverfreunde) presenteren daar een 1e serie SD1, bouwjaar 1977.....

 

Leden die eventueel als  standbezetting willen fungeren / graag reacties aan : voorzitter@roverclub.nl

29-06-2015
ROCH Midzomernachtrally 2015
ROCH Midzomernachtrally 2015

De bijna traditionele ROCH Midzomernachtrally, dit keer echter in een wat gewijzigde opzet, we hebben de rit bij daglicht gereden !

 

Verzamelpunt was dit keer bij Rondel Restauraties, Dafnis Rondel directeur/eigenaar organiseerde een (Rover) oldtimer meeting op zijn locatie in Wadenoijen en gaf tijdens deze meeting een rondleiding door zijn werkplaats en privé oldtimer museum.

 

De opkomst van de ROCH-leden was prima, zo'n 25 Rover's, waarvan er uiteindelijk onder het genot van een locale lekkernij (doosje kersen) 19 equipe's de prachtige rit naar eindpunt Bussloo reden.

 

klik hier voor foto's : MIDZOMERNACHTRALLY

17-05-2015
BRITISH AUTOJUMBLE in het Lido Park te Waalwijk
BRITISH AUTOJUMBLE in het Lido Park te Waalwijk

BRITISH AUTOJUMBLE – 28 juni 2015 – WAALWIJK

Op zondag 28 juni 2015 is er voor de 15e keer, de BRITISH AUTOJUMBLE in het Lido Park te Waalwijk. Vanaf 09.00 uur bent u van harte welkom. De toegang is gratis.

 

Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in Europa. Het is een verzamelplaats van Engelse Oldtimer verenigingen en particulieren die een plekje uitzoeken en gastvrijheid verlenen aan de bezoekers. Eigenaars van een Engelse Oldtimer of Youngtimer en andere geïnteresseerden zijn welkom om met zijn of haar automobiel naar het Lido Park te komen. Voor Engelse auto’s is een parkeerplaats beschikbaar op het expositieterrein.

 

Er is ruimte voor een kofferbak verkoop van overgebleven onderdelen na een restauratie. Handelaren in Oldtimer onderdelen zijn aanwezig en laten die nu net dát deel dat u zoekt beschikbaar hebben.

 

De organisatie verwacht op 28 juni meer dan 1100 Engelse Oldtimers te begroeten. Een ideaal uitje om met hele familie naartoe te rijden. Er is voldoende parkeer gelegenheid beschikbaar. Op de invalswegen wijzen borden u naar het Lido Park

25-04-2015
25.04.2015 Taxatiedag @Autobedrijf Berry Smink
25.04.2015 Taxatiedag @Autobedrijf Berry Smink
29-03-2015
ALV 2015 : Haven van Huizen
ALV 2015 : Haven van Huizen Prima sfeer tijdens de ALV van 28 maart jl in de Haven van Huizen. Het nieuwe bestuur voor de komende 2 jaar : Voorzitter : Johan L÷wik Secretaris : Theo Groot Bruinderink Penningmeester : Rob Dokter
02-12-2014
Mooie fotoreportage op FB: P6 2000SC (Kees Buijs)
04-11-2014
Classic Rover Rally Team UPDATE : Legend Twente

Twente Legend Rally 2014, een echte “THUISWEDSTRIJD”…. Altijd weer anders, iets meer spanning, vele vrienden en bekenden die komen kijken en natuurlijk wil je dan (extra) presteren…..

 

Zaterdagmorgen 1 november, stralend weer, was de document controle in Beckum. Daarna konden de stickers geplakt worden en verkennen. De technische controle ging volgens een vast tijdschema, we hadden dus alle tijd om de 4 proeven goed te verkennen.

 

  • Proef 1 (AKZO), Rundkurz, een hele snelle proef, met snelle rechte stukken eindigend in een haaks links of rechts. Ook een klein stukje onverhard, maar dat lag er strak, dus probleemloos, bij! We hadden deze proef in het verleden al eens andersom gereden.
  • Proef 2 (Hengelo-Zuid), de Rundkurz op het industrieterrein Hengelo-Zuid. Ook deze was aangepast en goed uitgezet, de 2 hairpinbochten aan beide einden van de Diamantstraat waren minder scherp neergezet, waarschijnlijk mogelijk doordat er extra chicanes geplaatst waren.
  • Proef 3 (Bentelo), een hele snelle proef, eerder gereden in het verleden, dus verkennen en direct al veel herkenningspunten.
  • Proef 4 (Zeldam), mooie Rundkurz, een oude bekende! Na het verkennen, technische controle bij Garage Schlichter olv Aart Ploeg, zoals altijd doorstaat de Rover dit zonder problemen. De wedstrijddag, zondag 2 november…..

 

Na een rijdersbespreking om 10.30 uur door wedstrijdleider Jan Harmsen is het wachten tot we om 11.32 uur mogen starten vanaf het Serviceterrein bij de firma Thales. Eindelijk op weg naar de 1e proef….

 

Proef 1 gaan we meteen vanaf het begin vol los, we zijn sowieso kansloos in de HRC Intercup en gaan gewoon rijden. De 1e proef verloopt prima, een paar mooie bochten, de auto doet het prima en we scoren een 0,0 …. De ideale tijd !

 

Op proef 2 gaat het ook mooi, de banden houden zich prima, de 2 ltr. moet vol aan de bak en het gaat hard, geen problemen. Ook hier scoren we goed, slechts 0,4 sec van de ideale tijd, we zitten goed in ons ritme! Daarna Service IN, een paar minuten tijd om bij te komen, wat kleine zaken te controleren en klaar te maken voor de volgende 2 proeven.

 

Proef 3, Bentelo verloopt ook weer super, geen foutjes, mooie snelle bochten en de Rover loopt als een zonnetje…….. tot op circa 500 mtr. van de finish er opeens een hoop geratel onder de motorkap vandaan in combinatie met de geur van olie en een hoop rook. Einde oefening…… de motor loopt langzaam aan vast!

 

We moeten nog gaan kijken wat de schade is aan de 2 ltr., maar we gaan ervan uit dat deze compleet is afgeschreven en dat we deze winter een nieuwe motor zullen moeten opbouwen…

Jammer maar helaas, het ging zo mooi in onze thuiswedstrijd, maar het blijft een mechanische sport waarbij blijkt dat het soms “erg kan tegenzitten”, voor ons een jaar om snel te vergeten en we kijken vooruit naar het seizoen 2015 waar we met de nieuwe P6 met V8 van start willen gaan….. TO BE CONTINUED !!