Rover Owners Club Holland

Home

next event : 29 september - BBQ te Almere

29 september is het weer tijd voor de afsluitende BBQ, vooraf gegaan door een toerrit. Was het de bedoeling om deze dag in het Westland door te brengen, zijn we genoodzaakt door de, op het laatste moment, onwelwillende medewerking van de lokatie waar wij de BBQ wilden houden, een nieuwe plek te vinden. Er was een hele mooie rit uitgezet door het Groene hart, maar ook deze laten we niet doorgaan. Persoonlijk vind ik dit heel jammer want het is echt een hele mooie rit. Maar mischien volgend jaar.
Voor nu zijn we uit geweken naar Flevoland en het Gooi. 
We beginnen en eindigen de dag bij Restaurant View in Almere.
Staat er in de Nieuwsflits van onze voorzitter nog dat de aanvang 13.00 uur is, moet ik u toch teleurstellen, u zult iets eerder uw bed uit moeten komen, niet zo vroeg als voor het evenement in Doorn, maar toch wat eerder. Wij verwachten u rond 11.00 uur. 
Dan vanaf 12.00 uur kunt u de toerrit gaan rijden. Deze gaat door het Gooi en een beetje door de polder. De rit is ca. 80 km lang en u heeft 4 à 41/2 uur de tijd om dit af te leggen. De rit gaat aan de hand van het bolletje/pijltje systeem.
Dus wij (de bestuurders zijn het bolletje en we rijden de richting op die het pijltje aangeeft.)Maar ik zal er voor zorgen dat er ook een andere uitleg van de route is, voor hen die bolletje/pijltje niet helemaal begrijpen.

Het borreluurtje begint rond 16.00 uur en de BBQ zal zo rond 17.00 - 17.30 uur starten zodat we allemaal ook weer op een mooi tijdstip huiswaarts kunnen.
Restaurant View is gelegen aan het Bergsmapad 1 te Almere. Het Restaurant 
kijkt uit over het Weerwater en heeft hier ook een eigen teleskibaan liggen, waarop je vanuit het Restaurant of bij mooi weer vanaf het terras of balkon een goed zicht hebt.

De kosten voor de BBQ bedragen € 23,50. De drankjes bestelt u zelf. U kunt het dus zo duur maken als u zelf wilt.

Opgeven via evenementen@roverclub.nl

Auto's van clubleden.... insturen via penningmeester@roverclub.nl

ALV 30.03.2019

 

            ROCH  bestuur per 30.03.2019:

 • Voorzitter : Richard Lezer
 • Secretaris : vacant
 • Penningmeester : Rob Dokter
 • Bestuurslid  : Communicatie, redacteur, Rob Hafkamp

ROCH "Ledenboekje" 2019

In het verleden was er het ROCH "Ledenboekje"........ Veel leden wilden graag dat de ROCH weer een dergelijk ledenboekje zou maken. De kosten en actualiteit hebben dat in de weg gestaan maar met enige trots presenteren wij nu een digitale vervanger !

 

Vanaf 1 januari 2019 is het voor leden mogelijk om een vrijwel actuele ledenlijst via de ROCH website in te zien. Deze ledenlijst is alléén beschikbaar voor leden die toegang hebben (gekregen) tot het "ROCH Ledenportaal". Bent u ROCH lid en heeft u nog geen toegang, dan kunt u dit aanvragen via het icoontje "ROCH Ledenportaal". De aanvraag komt dan bij het ROCH bestuur binnen, goedkeuring van de aanvraag kan enkele dagen in beslag nemen.

 

Voorwaarden voor gebruik en inzage in de ROCH Ledenlijst:

 1. De ledenlijst is uitsluitend voor persoonlijk gebruik.
 2. Het gebruik voor commerciele doeleinden of ieder ander gebruik is niet toegestaan.
 3. De Excel download is eveneens uitsluitend voor persoonlijk gebruik en mag onder geen voorwaarde aan derden worden verstrekt.
 4. Iedere wijze van vermeningvuldiging of kopieeren van de "ROCH ledenlijst" (data) in welke vorm dan ook, is niet toegestaan.
 5. Door gebruik van de "ROCH ledenlijst" verklaart u zich akkoord met deze voorwaarden.

Werkwijze om de Ledenlijst in te zien:

 1. U moet ROCH lid zijn en u aangemeld hebben voor het ROCH Ledenportaal.
 2. Deze aanmelding zal het ROCH bestuur éénmalig moeten goedkeuren.

Na goedkeuring kunt u de ledenlijst als volgt inzien:

 1. Klik op "ROCH Ledenportaal"  in het linker zijmenu.
 2. Log in met uw persoonlijke wachtwoord.
 3. Na inlog zal de Ledenlijst op de "Home" pagina van de website voor u zichtbaar zijn.
 4. Klik op het "pijltje" en u kunt de lijst als Excel bestand downloaden.

Internationaal Rover Treffen 2016 PDF online !

Het Internationaal Rover Treffen is een evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt in verschillende Europese landen. Na een succesvol evenement in de Rijp (2011) was de Rover Owners Club Holland 2016 weer aan de beurt om de organisatie op zich te nemen.

 

Het organisatiecomité heeft als uitvalsbasis / hotel voor het Treffen (Hemelvaartsweekend 2016) gekozen voor het West Cord Hotel Salland. Een mooie centrale plek voor de evenementen die in de omgeving van Raalte / Deventer op de planning stonden.

 

Het hotel is gebouwd met 80% oude bouwmaterialen als een gesloten hoeve, hierdoor ziet het hotel eruit als een oude Saksische hoeve.

 

Het internationale gezelschap verzamelde zich al op de donderdagmiddag, Hemelvaartsdag, op het terras van het hotel. Het weer was echt fantastisch en het was heerlijk om buiten op het terras bij te praten met de (internationale) Rover rijders. Een aantal zie je dan misschien jaarlijks op bijvoorbeeld de Techno Classica, andere gezichten waren nieuw voor ons.

De sfeer zat er meteen goed in en eenieder had zin in het komende weekend en de geplande evenementen.

 

Het weekend heeft, mede dankzij het mooie weer, een goed verloop gehad. We bezochten op de vrijdag het rijdend Stoommuseum (Veluwsche Stoomtrein Maatschappij) en het Ford museum en vervolgens op zaterdag het American Motorcycle Museum en Carrosseriebouw Jansen.

 

Dit fotoboek geeft de sfeer van het weekend weer en wordt als 45-jarig ROCH jubileum presentje verzonden naar alle ROCH leden en alle deelnemers aan het IRT.

 

Volgend jaar is er weer een Internationaal Rover Treffen, dit keer is de organisatie in handen van onze Tsjechische Rover vrienden, dus wie weet….

 

Tot volgend jaar in Brno…?

 

Bestuur ROCH

 

HET FOTOBOEK IS HIER ALS PDF IN TE ZIEN ..........

 

irt_2016_def.pdf

Een voorproefje..........

Met deze site willen we u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen de ROCH en de bijbehorende ins en outs…….

 

We zijn continue bezig deze website bij te werken, een aantal rubrieken zullen we de komende tijd geleidelijk gaan vullen. Ook willen we graag een voorbehoud maken voor de waarheidsgetrouwheid van de inhoud: de geschiedenis van het merk ROVER is waarschijnlijk minder uitvoerig gedocumenteerd dan bij merken met een grotere bekendheid. Wij houden ons dan ook ten zeerste aanbevolen voor aanvullingen en correcties.

 

……... we proberen de site zoveel mogelijk up to date te houden en we staan altijd open voor suggesties !

De Rover Owners' Club Holland is een club voor alle Rover’s, zowel jong als oud, alles is welkom bij de club. De club heeft een aantal interessante evenementen door het jaar heen en heeft ook een behoorlijk aantal specialisten binnen de club die van de diverse types de benodigde kennis hebben.

 

EVENEMENTEN:

 • Technische dagen
 • Taxatiedag
 • Beurzen o.a. Rosmalen en Eelde
 • Diverse (familie) evenementen, zoals ritten en de jaarlijkse BBQ

Kortom, voor elk wat wils !